Een serre voor iedereen!

 

HISTORIEK

van het bedrijf

Janssens nv is gespecialiseerd in de fabricatie en levering aan groothandel van tuinkassen, serres, oranjerieën en aluminium veranda’s met hoge thermische isolatie.

Twee voor allen: bestuurders van Janssens NV zijn de heren René en Peter Janssens. René, zoon van oprichter Constant Janssens, stapte einde jaren zeventig in de familieonderneming. Zijn zoon Peter werd bij het bedrijf betrokken in de jaren negentig.

 

EEN BROKJE GESCHIEDENIS

Op 12 september 1946 zette Constant Janssens in Lier de schrijnwerkerij ‘Janssens’ op. Vanaf 1956 evolueerde dit naar een constructiebedrijf van ronde bogen die in de serrebouw maar ook in die van sport- en fabriekshallen gebruikt werd. Hiermee vestigde de firma Janssens in die periode een sterke reputatie. De totale oppervlakte van de werkplaatsen bedroeg toen 300m2. Wegens plaatgebrek week de firma in 1960 uit naar nieuwe bedrijfsgebouwen aan de Mechelsesteenweg in Lier: een bedrijfsoppervlakte van 1.250m2 die 2 jaar later nog eens werd verdubbeld.

In de jaren ‘70 versterkte zoon René het familiebedrijf. Onder zijn impuls werd het traditionele hout door aluminium vervangen wat de basis legde van de huidige productie van veranda’s, tuinprieeltjes, zwembadoverdekkingen en hobbyserres. In 1984 gingen de producten over de eigen landsgrenzen, naar tal van Europese landen. Het universele assortiment maakte een opgemerkte entree op de buitenlandse markt en de export werd een belangrijke pijler van de onderneming. De onderneming groeide en zette deze tendens nog verder. In 1996 werd het machinepark sterk uitgebreid met aluminiumschrijnwerkmachines van de nieuwe generatie en werd de ontwerp- en ontwikkelingsafdeling volledig geautomatiseerd. Zoon van René, Peter Janssens, versterkte het bedrijf op de technische afdeling, waar verdere ontwikkelingen werden doorgezet. 

Een nieuw millennium dient zich aan. De gestage continue omzetstijging zet zich door terwijl nieuwe export-gebieden zich aanbieden. In 2009 wordt een deel van het machinepark verder geautomatiseerd om kwaliteit en precisie te laten primeren.

De verandamarkt in eigen land is vrij actief en het bouwen van sleutel-op-de-deur-veranda’s wint steeds meer aan terrein. Eigen aannemingsploegen, graafmachines, metselaars, gyproc-werkers, vloerders,... zijn een absolute noodzaak. Vanwege deze aanhoudende groei aan bouwactiviteiten wordt anno 2011 de particuliere bouw-afdeling afgesplitst: de hele bedrijfstak wordt overgenomen en zusterbedrijf veranda’s Janssens BVBA wordt exclusieve verdeler van het veranda-gamma in België. Janssens NV kan zich als productiebedrijf op zijn kerntaken blijven focussen: fabricatie en verkoop aan groothandel wereldwijd.

 

In 2016 werd de fabriekshal nogmaals uitgebreid. De huidige bedrijfsoppervlakte beslaat nu zo'n 37.000 m². 

Met meer dan 65 jaar ervaring heeft Janssens zich opgewerkt tot één van de vooraanstaande fabrikanten in veranda’s, serres en tuinkassen.


Enkele cijfers:
37.000 m2 aan werkplaatsen
Productie van 4 veranda’s en 30 serres per dag
85% export in Europa, Scandinavië en Amerika

 

 
 
CONTACT
Janssens NV
Mechelsesteenweg 388
B-2500 Lier
T. +32 (0) 15 30 67 80
F. +32 (0) 15 31 02 32
info@janssens-alusystems.be
VACATURE
SOCIAL MEDIA

Janssens NV | Mechelsesteenweg 388 | B-2500 Lier | T. +32 (0) 15 30 67 80 | F. +32 (0) 15 31 02 32 | info@janssens-alusystems.be